Български Francais

Едно пътуване в града на гурме вкусовете - 11 април 2018г., сряда

30.03.2018

Имаме удоволствието да ви поканим на презентацията на Стамен Колев, лауреатът от Варна в конкурса “Марсилия, гурме вкусове и аромати”, която ще се проведе на 11 април 2018 г, сряда, във Франкофонски център Варна, от 19:00ч.
Презентацията ще е на български език.

Конкурсът бе организиран през 2017г. от Община Марсилия, в рамките на дейността на града за разпространение на франкофонията, в партньорство с Алианс Франсез Марсилия – Прованс, а на местно ниво от Алианс Франсез Варна, с подкрепата на програма Варна 2017., в който взеха участие млади франкофони, курсисти в Алианс франсез от побратимени градове на Марсилия.

Стамен, който спечели Голямата награда във варненския конкурс – една седмица престой в Марсилия, по време на Седмица на франкофонията от 17 до 24 март, вече се завърна във Варна.

Той няма търпение да сподели с вас впечатленията си от топлото посрещане на организаторите на конкурса от Община Марсилия, както и от срещите си с другите млади франкофонски посланици. Ще ви разкаже за културните, туристически и гастрономически особености на Марсилия, за впечатленията си от курса по френски, ниво С1 в Алианс Франсез Марсилия – Прованс, за участието си в официалната церемония по връчването на наградите в Общината на града.

Не пропускайте тази очарователна разходка със Стамен Колев, която ще ви пренесе, макар и само мислено, в южна Франция!

Назад

Agenda - Календар