Български Francais

Празник на музиката - 21 юни 2018

01.04.2018

[BG]
(cliquеz ici pour la version française)

Тече с пълна сила организацията на „Празника на Музиката“ издание 2018 в България, който ще се състои за 7-ми път във Варна, на 21 юни, четвъртък, по инициатива на Франкофонски център Варна, с подкрепата на Община Варна и Сосиете Женерал Експресбанк.

Вижте програмата тук

Този празник, който се чества всяка година на една и съща дата, е създаден във Франция през 1982 г. Днес се е превърнал в международна проява и се провежда в над 700 града в цял свят.

Това мащабно обществено събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. Той е насочен към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства. Прекрасен повод за един свободен музикален диалог!
Музикантите са поканени да се изявят на доброволчески принцип, и всички представления са безплатни за публиката.

На двете основни сцени: сцена „Раковина“ и „Голяма сцена“ – на входа на Морската градина, очакваме срещата с публика, за да чуем музикални вокални и инструментални изпълнения от 16:00ч. до 22:00ч. Сцена „Раковина“ отново ще бъде поверена на Rock School Varna.
На “Голямата сцена“ на Морската градина, от 21:00 до 22:00 часа, празничната вечер ще завърши с електро-джаз концерта на артистите Siegfried – френски пианист и Artis Orubs – латвийски барабанист, гостуващи по покана на Френски институт България.
Организират се паралелно различни кратки музикални изяви на по-малко традиционни за това места, като в банка, ресторанти, барове, магазини, общесвени места, културни институции, обществени градинки… Те се вписват в паралелната програма „Сцени из града“, чиято цел е да оживи града в музикални звуци и да придаде на ежедневието един малко по-мелодичен дух.

- „ГОЛЯМА СЦЕНА“ (на входа на морската градина)

Желаете да се изявите на тази сцена?
Бихте могли да организирате вашата изява между 18:00 и 20:00 часа (по-късно сцената ще бъде заета от гост-артистите)
Внимание: За да дадем шанс на повече групи и певци да вземат участие, всеки един от концертите не трябва да бъде по-дълъг от 15 минути, с включена инсталация!
Запишете се, за да участвате в празничната програма, като попълните следния формуляр: тук
Краен срок: 3 юни 2018!

—————————————————————————————————————————————

- „СЦЕНИ ИЗ ГРАДА“

Предпочитате да пеете или свирите на място, което познавате (навън или вътре)?
Присъединете се към програмата ни „Сцени из града“, лесно е!
Организирайте се с място, което ще Ви приеме и запишете участието си в празничната програма тук
Краен срок: 3 юни 2018!

Желаете вие да организирате и да поканите по ваш избор музиканти, които да се изявят на доброволчески принцип?
Запишете се в следния формуляр: тук
Краен срок: 3 юни 2018!

Назад

Agenda - Календар