Български Francais

Концерт по случай Празника на музиката Варна 2020

17.06.2020

На 21 юни 2020, неделя, по инициатива на Франкофонски център Варна с подкрепата на Община Варна и в партньорство с Театрално-музикален продуцентски център (ТМПЦ) – Варна за девети пореден път във Варна ще се състои „Празник на музиката“

Това културно събитие, което се чества всяка година на една и съща дата, е създадено във Франция през 1982 г. Днес празникът се е превърнал в международна проява и се организира в над 700 града в цял свят.

Настоящата 2020-та година ще отдаде дължимото на изкуството, което помогна на много граждани по цял свят да преминат спокойно през периода на социалната изолация. Музиката във виртуалното пространство или на живо – при спазване на мерките за социална дистанция – ще бъде отново издигната на пиедестал на петте континента.

В този контекст и дух Франкофонски център Варна в партньорство и с любезното съдействие на Община Варна и на ТМПЦ-Варна – ще отбележи за девета поредна година Празника на музиката на живо и във виртуалното пространство.

Каним ви на 21 юни 2020 г. в 12 ч. на Лятна сцена зад Театъра, до ТМПЦ-Варна, за да се насладите на арии от произведения, свързани с френската музикална култура в изпълнение на солистите на Държавна опера – Варна: Гео Чобанов, Жана Костова, Евгений Станимиров, Димитринка Райчева.

А от 17 ч. заповядайте пред сцената на входа на Морската градина, където ще чуем вокални и инструментални изпълнения от ученици от Международен френски лицей Варна „Шарл Перо“, IV-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри”, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ и деца от музикалната работилница в “Читалище Просвета 1927” в кв.Аспарухово.

Концертите ще бъдат излъчвани и в социалните ни мрежи, където в началото на деня ще публикуваме и букет от опери, изпълнени на френски език и любезно предоставени ни от ТМПЦ-Варна.

Благодарим на всички партньори, които подкрепиха тази инициатива: Община Варна, -Варна, ТМПЦ-Варна, Международен френски лицей “Шарл Перо“ Варна, IV-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри”, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, “Читалище Просвета 1927” в кв. Аспарухово,“Веолия Енерджи Варна” ЕАД.

Назад

Agenda - Календар