Български Francais

Божоле нуво 2020 пристига!

16.11.2020

„В региона Божоле виното, което се излива от пресата все още младо и незряло… се нарича Рай. Отпиваме го с ръка върху сърцето, пожелавайки си нещо съкровено“ – Бернар Пиво

С наближаването на третия четвъртък от месец ноември Франкофонски център Варна (Алианс франсез Варна и представителството на Френски институт България във Варна) ви кани да отбележим пристигането на новата селекция от млади вина Божоле. Що е то Божоле? Това е вино, което се произвежда от лозята на френския регион Божоле и започва да се продава в цял свят още от третия четвъртък на месец ноември. Този ден е особен повод за приятели и семейства да споделят заедно скъп момент, опитвайки от новата реколта.

Настоящата епидемична обстановка и свързаните с нея мерки не са благоприятни, за да се съберем, както всяка година, за наздравица с чаша младо Божоле. Въпреки това бихме желали да продължим макар и виртуално традицията. През настоящата седмица ще споделяме с вас поредица от интересни изненади всеки ден до 19 ноември, официална дата на събитието тази година.
Следете събитието ТУК

Назад

Agenda - Календар