Български Francais

"Нощ на музеите и галериите" се проведе във Франкофонски център Варна

01.06.2017

Една прекрасна „Нощ на музеите и галериите“ преминала под знака на изкуството във Франкофонски център Варна, организирана с любезното съдействие на SG Експресбанк.

Заедно със снимките, участващи в изложбата, на тема „Нощта“, посетителите успяха да се насладят на картините на различни български художници от частната колекция, предоставена ни от г-н Адриен Бонгран, като всичко беше презентирано в двора на Франкофонски център.

По-късно от 20:30 до 23:00 часа, посетителите се настаниха удобно пред огромния екран, специално инсталиран за случая от фирма В2В, която асистира прожекциите на 11 късометражни филми, на френски и други езици, с английски субтитри. Направихме разходка чрез всеки един филм на различни места, потеглихме от двореца на една китайска императрица, за да преминем през парижките предградия, като публиката беше свободна да идва и да си отива, когато желае, а за тези, които търсеха нещо за похапване се погрижи специалният щанд на Хатори, който предложи, специално за вечерта, своите домашно изпечени крекери и крафт бира. Красива вечер под звездите.

Назад

Agenda - Календар