Български Francais

„Варна видяна по различен начин“: първи презентации!

28.07.2017

Цикълът от презентации „Варна видяна по различен начин“, който предлага да преоткрием Варна през един нов поглед, този на нашите две френски доброволки, стартира успешно миналия петък, 21 юли, в Информационния център на града.

Публиката, в по-голямата си част, се състоеше от франкофонски туристи, дошли във Варна от няколко дни, но също така и от французи, които живеят в града от известно време и бяха дошли с цел да обогатят листата си с нетрадиционни места за посещение.

Следващата среща, бе организирана за 24 юли, когато доброволките към Алианс франсез Варна, Морган и Мари-Габриел, посетиха скаутски френски лагер, близо до село Орешак, край Варна, за да представят нови, интересни идеи за допълнителна екскурзия в града, както и да споделят своите лични впечатления и анекдоти. Накрая бе организирана и кратка почерпка с типични български продукти, които зарадваха френските скаути.

Днес, 28 юли, продължихме с презентациите, като сбирката се състоя в комплекс „Златни пясъци“, х-л “Арабела”. Предвид дъждовното юлско време, успяхме да организираме един приятен и любопитен следобед.

До следващото издание през септември!

Назад

Agenda - Календар