Български Francais

Покана за гастрономическо пътуване до Марсилия

24.01.2018

Имаме удоволствието да поканим младите курсисти на Алианс франсез Варна, които желаят да открият вкусовете и ароматите на южна Франция, да участват в конкурс.

Лауреатът на този конкурс, организиран от Община Марсилия, в партньорство с Алианс Франсез Марсей-Прованс, Алианс франсез Варна, с подкрепата на “Варна, младежка столица 2017”, ще спечели награда от едноседмичен престой в Марсилия по време на Седмицата на франкофонията, от 17 до 24 март 2018. Той ще участва на среща на младите франкофонски посланици от побратимените или партньорски градове на Марсилия.

Програмата включва културно и туристическо представяне на Марсилия, курс по френски език в Алианс франсез Марсей Прованс, участие в откриване на деня посветен на Пролет на Франкофонията,…
Пътуването, настаняването и престоят са осигурени от Община Марсилия и Община Варна в рамките на програмата „Варна, европейска младежка столица 2017“

Кой може да участва?

Всички курсисти на Алианс франсез Варна между 18 и 35 години, с българска националност, които владеят френски език на ниво минимум А2.

В какво се състои конкурсът?

Кандидатите трябва да напишат новела /кратък разказ/ на френски език с обем не повече от 2 страници А4 на тема „Марсилия, гурме вкусове и аромати“ .

Как и кога да се запишем и да участваме?

Конкурсът ще се проведе от октомври 2017 до 31 януари 2018.
Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр за участие и да предадат своето произведение в Алианс франсез Варна (ул. “Преслав” 69, вход от ул. “Проф. Асен Златаров”, през паркинга на Сосиете женерал Експресбанк) най-късно до 25.01.2018.

Регламент на конкурса:

Българска версия
Френска версия

Назад

Agenda - Календар