Български Francais

Дискусионна вечер Breakwater Talks: Français – 25 януари

24.01.2018

Младежка фондация „Аморфа“, Френски институт България във Варна и Алианс Франсез Варна представят дискусионната поредица:
Breakwater Talks : Brise-lames pour parlers : Français

Тема: „Ало, Алианс франсез, добър ден! Алианс франсез ли казахте?“
Гост: Милена Ангелова, директор на Алианс Франсез Варна
Модератор: Ерик Перотел, аташе по сътрудничество за френски език, Френски институт България – представителство Варна

Място: Франкофонски център Варна / Алианс Франсез Варна – ул. „Преслав“ № 69, Варна (вход през ул. „Асен Златаров“ и паркинга на SGEкспресбанк)
Дата: 25 януари 2018 г., четвъртък
Час / продължителност: 19:00 ч. / 1 час и 30 мин.
ВХОД СВОБОДЕН
Събитието се провежда на френски език без превод.

„Ало, Алианс Франсез, добър ден! Алианс Франсез ли казахте?“
Често непозната за много от французите, живеещи във Франция, Алианс Франсез е най-старата и най-голямата културна неправителствена структура в света. През 2018 г. нейната международна мрежа, съставена от 834 местни сдружения, учредени в 132 страни от 5 континента, ще чества 135 години от създаването си през 1883 г. в Париж.
Какво е мястото, което заема на тази карта днес Алианс Франсез Варна, и каква е тайната, благодарение на която успява да съхрани своя престиж повече от столетната си история от учредяването през 1908 година досега?
Каква е причината, поради която френският език и култура продължават да ни пленяват толкова силно, че се превръщат във водещ елемент в професионален и личен план?
Това са въпросите, които ще зададем на Милена Ангелова, директор на Алианс Франсез Варна, по време на следващата ни среща на френски език.

Назад

Agenda - Календар