Европейски ден на езиците - 26 септември 2023

На 26 септември 2023, за девети път, Алианс франсез Варна отпразнува Европейския ден на езиците. Тазгодишното издание се проведе в партньорство с Община Варна и компания Понтика Солюшънс/Pontica Solutions.

Слънчевият часовник беше огрян от разнообразни езици и цветна атмосфера. Френски, английски, немски, испански, италиански, полски бяха представени чрез различни занимания, като „въпросникът на Пруст“, езикови ребуси, езикови фото-рамки за спомен, куизове…

И малки, и големи се изправиха пред тези предизвикателства с много настроение, а някои от тях успяха да си тръгнат и с малко подаръче.

Благодарим на училищата, които се включиха с толкова ентусиазъм и насторение, за нас беше удоволствие да отбележим заедно Европейски ден на езиците Варна!:

Четвърта Езикова Гимназия „Фредерик Жолио – Кюри“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“ – Варна, Малкият принц, Частна профилирана гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, LFI Varna Lycée Français International de Varna, Полско училище.

Поднасяме и своите големи благодарности на нашите доброволците, както и на младите, талантливи фотографи от фото-клуба на 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри Фотоклуб „Младост“, които запечатаха прекрасните спомени от събитието.

С нашите приятели от Europe Direct Varna, които също се включиха с много вълнуващо представяне, ви очакваме в петък, за да завършим седмицата на европейските езици с RENDEZ-VOUS Langues в Социалната Чайна – The Social Teahouse!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *