Годишна награда на Алианс Франсез – Варна 2024

На вниманието на членовете на Алианс Франсез Варна.

И тази година Алианс Франсез-Варна ще връчи годишната си награда за принос към франкофонската кауза.

За да номинирате, трябва добре да познавате личността или организацията, чиято кандидатура издигате. Можете да докажете това в мотивацията на избора си.
Ще се зачитат предложения с добре попълнени имена и координати на предлагащия.

За целта е необходимо да попълните формуляра, който можете да изтеглите от ТУК и да ни го изпратите на адрес [email protected] или да го предадете в Алианс Франсез Варна най-късно до 1.07.2024.

Статут
На Годишната награда на Алианс Франсез – Варна
1. Годишна награда на Алианс Франсез – Варна се връчва всяка година в деня на Националния празник на Република Франция като част от честванията, в които активно участва и Сдружението.
2. Наградата се връчва за доказани дългогодишни усилия в постигането на основните цели на международните Сдружения на Алианс Франсез, а именно – разпространение на френския език и култура. Наградата може да бъде връчена и за сериозни постижения в областта на френския език и култура като например:
а) за сполучлив или мащабен превод от един на друг език;
б) за нов по-ефективен способ за изучаване на френски език в училищата или в езиковите курсове в града и страната;
в) за резултатни усилия в организацията на българо-френските културни, езикови и педагогически постижения в определен период от време;
г) за непосочени в Статута, но очевидни и полезни заслуги за постигане на целите на Сдружението.
3. Номинации за годишната Награда на Алианс Франсез – Варна се приемат в офиса на Сдружението или на електронен адрес : [email protected], най-късно до 1 юли същата година.
4. Изборът на носителя на годишната награда се извършва на специално заседание на Управителния съвет, проведено преди връчването на наградата същата година.

Благодарим за Вашето участие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *