Български Francais

Анастасиа и Аделаид са новите френски доброволци в екипа на Алианс франсез Варна

21.01.2023

В началото на януари 2023-та година Алианс франсез Варна имаше удоволствието да посрещне в екипа си две нови доброволки по програма „Европейския корпус за солидарност“ – Аделаид и Анастасия.

След като е участвала в първата си доброволческа служба в България преди четири години, Аделаид се завръща край Черно море, за да опознае още по-добре българското наследство и културни традиции. Тя идва от парижкия регион и е дипломирана в специалност „Лингвистика“ и „Международни отношения“ към университета „Париж Венсен-Сен Дени“.
Анастасия идва от Бордо (Аквитания, Франция) и е магистър по „Международни отношения и дипломация“, възпитаник на университета „Жан Мулен“ Лион III.

След богат опит, придобит в различни държави в Източна Европа, днес тя се присъединява към екипа на Алианс франсез Варна, с желанието да ни донесе малко от своята родна бордонска култура.
С огромно желание да се включат в дейностите и инициативите на Алианс франсез Варна, насочени към развитие на междукултурния диалог, те са нетърпеливи да се запознаят с вас и да преживеят обогатяващи моменти.

Назад

Agenda - Календар