Български Francais

Кулинарно ателие "Тънкостите на френската кухня" - 24 февруари

14.02.2017

Франкофонски център Варна, в партньорство с шеф готвач Филип Спасов* и Бистро Европа, има удоволствието да ви покани на кулинарно ателие „Тънкостите на френската кухня“.
В кралица на вечерта се превръща яйцето.

Ще се опитаме да отговорим на въпроса каква магия се крие под черупката му, за да използваме този продукт, като основна съставка в толкова класически рецепти.

Въпреки че яйцата изглеждат лесни за приготвяне от всеки, има техники и детайли, които французите са изработили до съвършенство, за да получим в чиниите си нещо толкова вкусно и естетически издържано, достойно както за семплата и всекидневна кухня, така и за вечеря кулинарен шедьовър.
Колко фина е границата между сваряването на едно яйце и поднасянето и гарнирането му по-един впечатляващ начин, с изтънчен сос или букет от билки …

Меню на вечерта:

1. Поширани яйца “Морет”
2. Яйца кокот с рагу от гъби
3. Бъркани яйца с пушена сьомга и омлет с билки
4. Традиционни бретонски палачинки

Очакваме ви в петък вечер, 24 февруари от 18 часа, в професионалната кухня на Учебен център Лагард /ул. Тролейна 6/, за да приготвите сами вашето съвършено яйчно меню по модел на шеф готвач Филип Спасов*.

Ателието ще се проведе изцяло на български език!

Ще бъде отделено и специално време за „Вашата минутка за френски“, в което ще се запознаете с основните думи от менюто на вечерта на френски. Така приготвяйки ефектните френски рецепти за вашите близки, неминуемо ще ги впечатлите допълнително и с термини на френски.

Продължителност: 2ч30 готвене + дегустация

Такса за участие : 28 лева предварително заплащане във
Франкофонски център Варна /ул.Преслав 69, вход през ул.Асен Златаров, паркинга на Сосиете Женерал Експресбанк/.

Краен срок за записване: 21 февруари!

Електронен формуляр за записванe

За повече информация на телефон : 052/631 325

  • Шеф-готвач Филип Спасов е завършил своето образование по специалност Международен хотелиерски и ресторантьорски мениджмънт във Франция, Париж – VATEL International Business School.
    Работил е в хотел Le Meurice в Париж (3 Звезди Мишлен) при главен готвач Яник Алено.
    Продължава своята професионална кариера в Хотел Ritz Paris, commis и demi-chef de partie в ресторант Espadon (2 Звезди Мишлен), а по-късно и в Хотел Concorde St. Lazare – chef de rang и barman в ресторанта и бара на хотела.
    От 2012 година до днес е съсобственик и мениджър в Бистро Европа и фирма Лагард Варна.
Назад

Agenda - Календар